Het is fijner om opgeruimd te leven.

Waarom? Dit vind je in volgend artikel.

Waarom je als poetsmaniak een leuker leven hebt.

 

 

kuismaniak

 

De titel verraadt het al: je hebt last van smetvrees, bent kuisziek of een echte poetsmaniak. Weinig mensen zijn trots op dat soort koosnaampjes. Toch heeft dat karaktertrekje wel wat voordelen. Als je die leert toe te passen, wordt ook jouw leven een stuk eenvoudiger.

1. Je kunt van de vloer eten

Het voordeel bij uitstek: in een proper huis is het niet erg dat er voedsel op de vloer valt tijdens het koken of eten. De 5-secondenregel pas je dus netjes toe voor jezelf en je kinderen. Wel netjes de vlekken wegpoetsen achteraf. Maar daar had je zelf ook al aan gedacht, toch?

2. Ruimte voor de zoete inval

In een opgeruimd huis krijgt je droomdate meteen een goede eerste indruk. Een jaar later hoef je je niet te schamen als je schoonfamilie onaangekondigd aan de voordeur staat.

Geen gedoe voor housewarmings, recepties en filmavonden: je huis is altijd tip top in orde en je focust enkel op de natjes en droogjes.

3. Rust in je hoofd

Ontrommelen, Ontspullen of declutteren: je hoort het alsmaar vaker. Verwijder alle rommel uit je woning en beperk je tot de spullen waar je gelukkig van wordt. Elk voorwerp in je interieur zorgt voor stof en extra poetswerk. Daarbij stopt het niet: door je huis op te ruimen, creëer je rust in je hoofd.

4. Je weet wat je hebt

Had je recent nog wat in handen, maar weet je totaal niet meer waar je het hebt achtergelaten? Dat gevoel ken jij niet, want als opruimmaniak merk je verdwaalde spullen meteen op. Elk voorwerp heeft bij jou zijn eigen plekje. Zo vind je dus meteen je spullen terug en weet je perfect wat je in huis hebt.

5. Gratis work-out

Vergeet yoga, Zumba en body balance. Poetsen is arbeidsintensief en traint je hele lichaam. Je eindigt de dag met een kraaknette woning en strakke armen, benen en billen.

6. Een zuiver huis

Je woning is niet alleen proper maar voelt ook zuiver aan. Een frisse geur begroet je bij het binnenkomen en beïnvloedt positief je onderbewustzijn. Waarom zou je nog geld uitgeven aan een duur huisparfum?

7. Je poetst beter dan de poetshulp

Natuurlijk kun je een poetshulp in huis halen, maar een ander poetst nooit even intens als jij. Geef maar toe: ga jij ook niet af en toe met je vinger over de vensterbank na het bezoek van de poetsploeg?

(sdc) – Bron: Houzz.com / Mysimplyspecial.com

Share Button